Rólunk

Rövid történetünk​​

1982

A Corax 1982 tavaszán alakult Székely Jenő (ének) és Kibédi Zoltán (basszus gitár) közös elképzelésük és ötletük alapján.  Az akkori zenekar tagjai Boár Károly (kísérő gitár, vokál), Lörincz József (gitár), Horváth Jenő (dob) és Irsai Zsigmond (gitár, vokál).  

A zenekar komoly munkába kezd rengeteg proba plusz az akkori hiányos felszerelések és nehézségek mellet, számos előadást és koncerteket tartanak. 

Az akkori Sindicat a rock zene bölcsője sokszor lehetőséget adott az akkori fiatal zenekaroknak, hogy megmutassák magukat és megismertessék a tisztelt publikummal a stílusukat és a saját zenéjüket.

1983 - 1985

 

Egy kis szünet után a csapat átformálódik és újabb két tag színesíti a Corax életét Kacsó Csaba (gitár, vokál) és Szép Tóth György (basszusgitár) aki cask helyettesíti Kibédi Zoltánt a letöltendő katonai szolgálat alatt . 

1983 januárjában nagy sikert érnek el egy közös CORAX – NOVAX koncerten ami a sportcsarnokban volt megrendezve és abban az időben egy ilyen jellegű koncert felért egy szenzációval. 

 

Egy újabb szünet követi a csapat életét és 1985-ben megalakul az Új CORAX, Kibédi Zoltán (basszus gitár) vezetésével, Horváth Jenő (dob), Sólyom Sándor (gitár, ének) és Godzsa Béla (billentyű, ének), ami egy új irányzatot hoz maga után.

Részt vesznek az 1985-ös Marosvásárhelyi Rock fesztiválon ahol a III. díjazást érik el és innen rengeteg sikeres fellépés turnék, koncertek követik a csapat életét.

1987 - Napjaink

 

A zenekar 1987-ben felbomlik és 23 év hosszú szünet után Kibédi Zoltán (basszus gitár) újra összehozza a Corax együttest és 2010 tavaszán összeáll az akkori tagjaival:  Gál Csaba (billentyű, vokál), Horváth Jenő (dob), Kacsó Csaba (gitár, vokál), Kibédi Zoltán (basszus gitár, vokál) Székely Jenő (ének).

A Corax zenekar felemelkedéséhez kemény munkával hozzájárultak: Józsi Csanád (ütő hangszerek), Szabados László (dobok), Kibédi Levente  (gitár, ének), Gyárfás György (billentyü) és sokan mások akik meghatározták a zenekar jó irányát és stílusát.

A Corax nagy hangsúlyt fektet a saját szerzeményeire ami a country-rock és retro stílus irányzatát követi és új irányzatokkal szinesiti e stílust ami egy érdekes hangzást hozz maga után.

A dalok a szerelemről, csalódásokról, kirándulásokról egyszóval a mindennapi életről szolnak és ezeket a témákat vidám vagy szomorú hangzásokba öltöztetik fel. Rengeteg fellépések, koncertek túrnék követik a zenekar életet és nagy sikereket érnek el úgy a hazai mint a külföldi közönség előtt.

Corax jelenlegi tagjai:

  • Farcádi Attila: ütőhangszerek
  • Kacsó Csaba: gitárok, vokál
  • Kibédi Zoltán: basszusgitár, vokál
  • Simon Károly: billentyű hangszerek, vokál
  • Székely Jenő: ének

Részt vettek a Corax zenekarban:

  • Gyárfás György: billentyü
  • Szabados László: ütőhangszerek
  • Kibédi Levente: vokál
  • Józsi Csanád: ütőhangszerek